h1

No nos equivoquemos sobre quién es el parásito del sistema

2 octubre 2010

La policía defendiendo a la banca, again

El otro día comentaba que la verdadera dicotomía no se encuentra entre particulares ídolos ideológicos que se esgrimen para dividir la sociedad en tribus (sea el KAS o sea el blindaje del despido o sea el aborto), sino  entre aquellos que realmente quieren cambiar las cosas y aquellos que no. En ese sentido, parece absurdo señalar el vandalismo de algunos antisistema y olvidarse de los verdaderos vándalos que con sus acciones criminales amenazan esta sociedad: los que controlan el poder político y económico. ¿Con quién comparte intereses [de clase…] la mayoría de la población? ¿Con John Paulson, el diseñador de los bonos basura, o con el becario en prácticas precarias que decide okupar el Banco de Crédito para denunciar un sistema que sólo beneficia a unos pocos? Al fin y al cabo, las críticas a los okupas del Banco de Crédito, además de injustas (porque unos quemaban mientras los otros debatían e informaban), esconden el profundo conformismo de la sociedad española, que sólo ha realizado una huelga general en un contexto crítico y además mal hecha. Dicen que los okupas no tienen soluciones (pero tampoco van a escucharles ni leer sus documentos), con cerveza en mano y después irán a ver el fútbol, todo sea por no estorbar unas rutinas enormemente perjudicadas por los parásitos del sistema, verdadera gentuza. Y en esta situación, casi prefiero a los quema-contenedores.

Por todo ello, quizás la protesta –en forma de huelga o por otros métodos– hubiera debido dirigirse contra quiénes, según acuerdo general, están en el origen de los actuales males: el intocable sector financiero que nadie se atreve a reformar. Lo que da más rabia de todo lo que sucede es que están pagando justos por pecadores.

Francesc de Carreras, Justos por pecadores

Pagan justos por pecadores porque entre el pueblo y los mercados (constituida por una ínfima parte del pueblo), el PSOE, con sus reformas laborales, ajustes presupuestarios y políticas sociales, ha decidido ponerse de parte de los culpables, los mercados, y ha dividido una sociedad en dos. Aquí ha habido extrema mala gestión a nivel económico y político y nadie ha pagado. Y no por coyunturas, sino por profundas razones estructurales. Y esto tiene que cambiar.

Aquí va un extracto de las propuestas del Moviment del 25, la gente que okupó el Banco de Crédito. Que ahora no digan que no tienen propuestas; las tienen, podrían ser mejoradas, pero es ya un paso que muchos otros deberían hacer. Adelante.

———–

Aquesta vaga va ser el moment per a trobar-nos i buscar el que ens uneix, aquesta vaga ha estat l’oportunitat d’organitzar-nos per a resistir en la vida quotidiana, per ajudar-nos mútuament i per a tenir prou forces com per lluitar i crear alternatives a les nostres situacions.

Aquesta vaga ha estat un èxit  i d’ella en sortim més fortes: si abans estàvem soles, ara ens hem trobat.

La vaga ha servit per a oposar-nos a les retallades socials que afavoreixen els rics i maltracten més a les que no tenim diners, però sobretot ha estat el dia on tots juntes hem expressat al carrer les nostres exigències i les nostres solucions.

 • Necessitem aturar la reforma laboral que precaritza encara més als i les treballadores.
 • Necessitem resoldre d’una vegada el problema de l’habitatge, les hipoteques assassines, els lloguers abusius, els milers de desnonaments i desallotjaments, els milers de famílies sense casa.
 • Necessitem transport públic gratuït, per a moure’ns per la ciutat per anar a treballar o buscar feina o anar a passejar.
 • Necessitem aturar l’encariment constant dels preus, la vida cara que ens van imposar amb l’excusa de l’euro.
 • Necessitem accedir a la renda bàsica per a viure, doncs és intolerable que 300.000 barcelonines visquin amb 600 euros al mes.
 • Necessitem repartir la riquesa d’una forma profunda, acabar amb les desigualtats econòmiques insultants a l’inici del segle XX1
 • Necessitem abolir lleis que van en contra de la dignitat humana com les ordenances del civisme, les lleis d’estrangeria i els seus centres d’internament, les presons per a pobres.
 • Necessitem repartir el poder i acabar amb qualsevol forma de discriminació per motius de gènere, color, opció sexual, nacionalitat o situació legal.
 • Necessitem acabar amb l’economia capitalista que ens tracta com a objectes.
 • Necessitem tornar a fer nostra la ciutat que ens expulsa amb el turisme i els hotels.

Per aquests necessitats, i milers d’altres que volem que siguin parlades i escoltades entre totes i tots, ens proposem a nosaltres mateixes i a totes aquelles persones que se sentin interpel·lades a:

 • A consolidar els Comitès de Vaga als barris més enllà del 29-S perquè esdevinguin Comitès per autoorganitzar la vida de forma col·lectiva.
 • Crear nous espais de resistència i ajuda mútua en els llocs de treball.
 • Crear eines de solidaritat entre la gent represaliada per colar-se al metro, per no tenir papers, per fer música o trobar-se al carrer, per fer el top manta o el treball sexual.
 • Crear cooperatives de treball per a resoldre des de l’autogestió el problema de l’atur i la precarietat.
 • Crear un nou sindicat internacionalista on ens trobem per a lluitar plegats gent amb papers i sense papers, gent nascuda aquí i gent nascuda allà.
 • Crear grups de consum crític, cooperatius i autoorganitzats, per a deixar de consumir mercaderies supèrflues i perjudicials i trencar el parasitisme dels grans intermediaris
 • Crear cooperatives de crèdit o participar en les que ja existeixen per tal de deixar d’ingressar els pocs diners que tenim als bancs capitalistes.
 • Crear els Comitès que creguem convenients  per a impulsar la resolució d’aquestes necessitats, per a impulsar els nostres desitjos, per a fer extensives les nostres lluites i  les dels altres, per a practicar l’ajuda mútua, per a crear una nova societat.

PER TOTS AQUESTS MOTIUS,

Fem una crida a reconèixer-nos humilment en les lluites dels altres.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: