h1

Portem els especuladors als jutjats!

22 septiembre 2010

Inflexió patrocina este espacio:

Com sabeu, des d’Inflexió s’ha preparat una denúncia que es presentarà el proper dia 23 de setembre, a les 11h, a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (Pau Claris 160), contra el qui han especulat amb el deute públic espanyol. A continuació es durà a terme una acció de protesta davant la seu del Deutsche Bank (Passeig de Gràcia- Diagonal), que donarà també suport a la vaga general del 29-S, per la connexió existent entre aquesta especulació financera i les retallades socials.

Si voleu figurar com a signants de la denúncia que es presentarà, us preguem que seguiu els passos següents:

1) Confirmeu que voleu signar, enviant un mail a inflexiocoordinacio@gmail.com (pueden pedir la denuncia completa allí o en ppsoe2000@yahoo.com) abans de les 16h del dia 22 de setembres amb el vostre nom complet i número de DNI, inclosa la lletra.
2) Veniu a signar presencialment a Fòrum Advocats (c/Pau Claris 144, 1r), el dia 22 de setembre, de 17h a 20h.
3) Quan vingueu a signar, porteu una fotocòpia del vostre DNI

També podeu ajudar a difondre l’acció enviant correus als vostres amics i contactes de les xarxes socials, convidant gent a l’esdeveniment creat al Facebook a tal efecte, o penjant una referència a la mateixa al vostre blog, si en teniu.

FONAMENTS DE DRET,

Primer.- La Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, i en concret el seu article 248, que disposa que:

“Art.248.- S’imposarà la pena de presó de sis mesos a dos anys o multa de 12 a 24 mesos, als qui, difonent notícies falses, emprant violència, amenaça o engany, o emprant informació privilegiada, provin d’alterar els preus que haurien de resultar de la lliure concurrència de productes, mercaderies, títols valors, serveis o qualsevol altres coses mobles o immobles que siguin objecte de contractació, sense perjudici de la pena que pugui correspondre’ls per altres delictes comesos.”

Segon.- L’article 298 de la mateixa Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, que disposa que:

“Art.298.-

1.El qui, amb ànim de lucre i coneixement de la comissió d’un delicte contra el patrimoni o l’ordre socioeconòmic, en el que no hagi intervingut ni com a autor ni com a còmplice, ajudi als responsables a aprofitar-se dels efectes del mateix, o rebi, adquireixi o oculti tals efectes, serà castigat amb la pena de presó de sis mesos a dos anys.

2.Aquesta pena s’imposarà en la seva meitat superior a qui rebi, adquireixi o oculti els efectes del delicte per traficar amb ells. Si el tràfic es realitzés utilitzant un establiment o local comercial o industrial, s’imposarà, a més, la pena de multa de dotze a vint-i-quatre mesos. En aquests casos els Jutges o Tribunals, atenent a la gravetat dels fets i a les circumstàncies personals del delinqüent, podran imposar també a aquest la pena d’inhabilitació especial per l’exercici de la seva professió o indústria, per temps de dos a cinc anys, i acordar la mesura de clausura temporal o definitiva de l’establiment o local. Si la clausura fos temporal, la seva durada no podrà excedir de cinc anys.

3.En cap cas podrà imposar-se pena privativa de llibertat que excedeixi de l’assenyalada pel delicte encobert. Si aquest estigués castigat amb pena d’una altra naturalesa, la pena privativa de llibertat serà substituïda per la de multa de 12 a 24 mesos, excepte que el delicte encobert tingui assignada pena igual o inferior a aquesta; en tal cas, s’imposarà al culpable la pena d’aquell delicte en la seva meitat inferior.”

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: