h1

Sobre l’art d’obrir portes

6 mayo 2009

Em sembla avui que la vida és un joc, nosaltres, els jugadors i el temps, el jugat.

Et faig un petó com prenc aquell estel del cel i regalant-te’l te’l fico en el teu cor bategant, que ara… batega més fort.

Surto com a Johnny Calavera de la meva guarida, jaqueta de vellut blau, pseudo-camisa blanca, barret negre gangsteril i un escuradents i una mirada pícara. Miro a banda i banda i, estranyat, em sorprenc que res hagi canviat. Segueixo distingint amb precisió clínica cada un dels ítems que conformen l’allò que anomenem món i jo, savi coneixedor de la realitat de la realitat, que la realitat és contínua i la realitat és un patchwork multicolor que es desplega sense èxit per tapar el Sol i jo que jugo amb ella, amb el nas de pallasso com a inequívoc carnet d’identitat. En Johnny Calavera, que sóc jo amb un altre nom, és capaç de llegir una frase i, un cop proferit l’últim fonema, buscar-li el darrere, capgirar-lo i trobar l’ombra que allargada es dibuixa. Sense anar més lluny, el Yo-soy-yo-y-mi-circunstancia amaga el foc d’una veritat panteista i en la seva calor penso que en Johnny Calavera no és només ell sinó el raig de sol que li colpeja la cara, l’escuradents movent-se impacient als llavis, la mirada de la dona que en Calavera no sabrà mai distingir, si és un estrambòtic desig sexual o el fàstic vergonyós que provoquen els que es disfressen sense impunitat (o millor dit, aquells que se saben disfressats cada dia) – és llavors quan en Johnny Calavera que sóc jo amb un altre nom s’adona que sí, que cada una de les circums-tàncies no són més que ins-tàncies d’ell mateix, que totes aquestes conformen un estat espiritual de tanta solidesa ontològica com aquest amor que sento per tu o la llibertat que experimento quan mesclo les experiències místiques amb les sexuals, que sí, que la realitat és contínua!, crida en Johnny Calavera, gàngster literari que llegeix a Cortázar pel matí i coneixedor de la inexistència del punt com a signe de puntuació.

Es tracta de fer l’amor amb les nostres paradoxes.

És aleshores que me n’adono que jo sóc el món i jo sóc Déu.

Que Zeus ha situat totes les paradoxes en el món amb perfídia, com trampes per una ment que malda per volar. I és que Zeus és l’intel·lecte que segresta l’esperit, joves amants del pensament simbòlic, i, contràriament a totes les pistes i proves que demostren la continuïtat de la realitat de manera incontestable, ens condemna a percebre aquesta taula sobre la qual escric o aquest núvol que pretén escapar-se de la meva vista com a coses absolutament separades de nosaltres mateixos.

En Johnny Calavera, que ha estudiat la teoria de la relativitat, en compatibilitat amb el seu caràcter de gàngster totalment imaginari, recorda l’examen a Matemàtiques, on un professor es permetia la llicència docent de preguntar relativitat en forma dels dilemes d’en Chewbacca quan a la revisió de l’ITV del Falcó Milenari, foto de color inclosa. Però no ens deixem endur per l’anarquia mental d’en Calavera: a la relativitat abunden les paradoxes que només ho són en un cap que no vol entendre que espai i temps són simètrics (o el que és el mateix, en un cor que prefereix la comoditat a les sacsejades provocades per un excés de bellesa al seu voltant).

Em sembla avui que sóc un entertàiner que juga amb el temps, un sagrat Obridor de Portes, un Caminant que busca caminar-te a tu, un jugador que saltant i dansant va buscant el botó d’ON/OFF en cada una de les persones que es troba, el botó que les activa energèticament, i en el seu somriure viu el món que és ell, que és Déu.

One comment

  1. Ostres noi. Mira que fa temps que no parlavem, però llegint el post he recordat les converses que teníem a la gespa de l’autonoma hahahaha

    Visca l’anarquia mental!Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: